Efeler Ziraat Odası

Efeler Ziraat Odası > Demonstraston Bilgi Formu

Demonstraston Bilgi Formu

“SC 2079” Çeşidi Yerli Pamuk Demonstrasyonu Projesi

Çiftçi Adı                :   Alanı(da.):  Kul.Tohum Miktarı:   Ekim Tarihi:          Köyü/Mah.   :   Tlf. No          : AÇIKLAMALAR / İ M Z A      :

1-Mustafa  ALTINOK      12 da                25 kg.+ 11 kg.         16.04.2018       İncirliova      05359899006

2-Suat                 UĞURLU         8 da               25 kg.                      13.04.2018      Gölhisar          05323731328

Projenin Amacı: Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2017 yılında tescil ettirilen “SC 2079” yerli pamuk çeşidimizin, Efeler Ziraat Odası Başkanlığımızca yürütülen Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri kapsamında bölgemiz pamuk üreticisi çiftçilerimize tanıtımını ve yayımını yapmaktır.

Projenin Uygulaması: Efeler ilçemizde iki ayrı çiftçimizde, toplam 20 da. alanda ve iki ayrı mevkii’de demonstrasyon çalışması yapılacaktır. Bu amaçla demonstrasyon çalışmasını yürüteceğimiz çiftçi ve alan tespitleri yapılmıştır.

Nazilli Pamuk Arşt. Enst. Müd. İle yapılan görüşmelerde demonstrasyon çalışmamızın müştereken yürütülmesi yönünde görüş birliğine varılmış olup, demonstrasyon çalışmamızda kullanılacak olan girdilerden SC 2079 çeşidi yerli pamuk tohumluğu, Pamuk Arşt. Enst. Müd.lüğü tarafından temin edilecektir. Projede kullanılacak olan diğer üretim amaçlı girdiler (toprak işçiliği, gübre, ilaç vb.) uygulayıcı çiftçilerimiz tarafından karşılanacaktır. Projenin tüm safhaları, teknik zirai danışmanlık ve kontrol hizmetleri Efeler Ziraat Odası Tarım Danışmanları nezaretinde yürütülecek olup, demonstrasyon çalışmamız, pamuk hasat döneminde, hasat öncesinde “Tarla Günü” düzenleyerek, SC2079 yerli pamuk çeşidimizin proje neticesinde elde edilen tüm sonuçları  bölgemiz pamuk üreticisi çiftçilerimizle paylaşılacaktır.

EFELER ZİRAAT ODASI TARIM DANIŞMANLIĞI